Jagody goji to jeden z produktów, których nie zalicza się do tradycyjnej medycyny, a mimo tego zdobywają one coraz szersze grono zwolenników. Te małe owoce cenione są ze względu na swoje właściwości zdrowotne i bogactwo cennych dla organizmu składników. Jagody goji zawierają bowiem wapń, żelazo, potas oraz selen. Ich ogromną zaletą jest podnoszenie odporności organizmu, dlatego dodaje się je do herbatek ziołowych. Jagody mają wpływ na wzrok, a także pozwalają wyregulować ciśnienie krwi. Podobno wykazują również działanie opóźniające procesy starzenia. Dzięki obecności witaminy C oraz witamin z grupy B przyczyniają się do lepszego wchłaniania istotnych pierwiastków. W jagodach znajdują się również nienasycone kwasy tłuszczowe usprawniające działanie układu immunologicznego. W Chinach jagody goji znane są od wieków i wykorzystywane m.in. przy leczeniu schorzeń serca, nerek czy wątroby. Osoby pasjonujące się medycyną Wschodu, chętnie sięgają po te owoce, bogate w składniki pełniące istotną rolę w organizmie. Z racji tego, że regulują funkcjonowanie układu krwionośnego, jagody goji polecane są osobom, które mają stresującą pracę lub nadmiernie denerwują się z każdego powodu. Jagody dodawane są do niektórych alkoholi, herbat, można jeść je jak bakalie, a także dodawać do jogurtów i płatek śniadaniowych.